Skip to main content
Block

Verfverwijdering
met hogedrukwater

Spuitprocessen met hogedruk water, zorgen voor de meest efficiënt mogelijke verwerkingen van de meeste uiteenlopende metalen oppervlakken.

Image is not available

Verfverwijdering met hogedrukwater

Spuitprocessen met water onder hogedruk maken een efficiënte verwerking van de meest uiteenlopende metalen oppervlakken mogelijk.

Of het nu gaat om schepen, verf van ligboxen of geverfde metalen daken: met onze hogedruk waterpompen kan verf efficiënt worden verwijderd van metalen oppervlakken. Met onze verschillende reinigingssystemen bieden wij reinigingssystemen voor alle toepassingen. Onze hogedrukpompen kunnen worden gecombineerd met bijpassende accessoires en gecoördineerd worden op substraat voor het verwijderen van verf. Door het gebruik van hogedrukpistolen, oppervlaktereinigers en extra schuurmiddelen bieden wij uitgebreide mogelijkheden voor het verwijderen van verf met water onder hogedruk.

 

Referentievoorbeeld: water-zandstralen met verfverwijdering en roestverwijdering door schepen

Bij het waterstralen met zandstralen wordt een schuurmiddel aan het hogedrukwater toegevoegd om een ​​efficiënte verf- en roestverwijdering van metalen oppervlakken mogelijk te maken. Stofverontreiniging betekent dat zandstralen in veel landen verboden is, of alleen onder strikte voorwaarden is toegestaan. Waterstralen met zand is een alternatief dat het gebruik van schuurmiddelen, zoals zand, silicazand of gemalen hoogovenslak, mogelijk maakt om verschillende straalstralen te bereiken.

In vergelijking met straalinstallaties voor zuiver straalmiddel heeft dit systeem het voordeel dat er geen vervorming (beitsen) optreedt in het gestraalde materiaal. Bij het water-zandstralen wordt de warmte door het water verwijderd, zodat er geen vormveranderende warmte-concentratie optreedt in het gestraalde materiaal. Bovendien wordt, in geval van verwijdering van de verf onder hoge druk, het verwijderde materiaal in het water gedragen en weggespoeld.

In het geval van het zandstralen met water is het hogedrukpistool voorzien van een injector, waardoor een schurende additief aan het water wordt toegevoegd. Bij toenemende werkdruk neemt de vereiste hoeveelheid slijpmiddel af. Omgekeerd in vergelijking met zuivere waterstralen, is een aanzienlijk lagere druk vereist voor een vergelijkbaar resultaat.

 

Referentievoorbeeld: reinigen van verfcabines in de auto-industrie

In verfcellen van b.v. de auto-industrie, de zogenaamde overspray ontstaat tijdens het verfproces. Overspray bestaat uit de verf die niet aan het werkstuk hecht en naar buiten lekt als een spray. De met deze verfdruppels verontreinigde lucht wordt via ventilatiesystemen naar reinigingseenheden geleid, zoals waternevelafscheiders. Deze afvoerluchtsystemen hebben vaak een groot oppervlak en zijn bedekt met roosters in de grond van de verfcabines. Een groot percentage van deze overspray verzamelt zich op deze roosters en in de kanalen die van hen af ​​komen. Deze systemen moeten regelmatig worden schoongemaakt en bij intensief gebruik zelfs dagelijks.

De verfcabines worden bijvoorbeeld gereinigd door onze klant HIDROTEK. Het Turkse bedrijf heeft een raamovereenkomst voor het reinigen van de ligboxen, schachten en roosters. Onze plunjerpompen en complete hogedrukreinigingssystemen worden gebruikt om de verfresten te verwijderd. De plaatselijke schoonmaakspecialist maakt gebruik van onze hogedrukpistolen die zijn voorzien van ventilatormondstukken met een diameter van 15 ° en 2 mm voor de assen en wanden . Deze worden gebruikt met een druk tussen 600 en 700 bar. Het voordeel: Onze hogedrukpistolen kunnen exact worden geleid, zodat assen ook nauwkeurig kunnen worden gereinigd. Bovendien bieden onze hogedrukpistolen een ergonomische structuur die veilig en moeiteloos werken mogelijk maakt. De verfafvoer van het grondrooster wordt uitgevoerd met de door ons geleverde oppervlaktereiniger.

 

Referentievoorbeeld: Laagverwijdering en volledige verwijdering van geverfde metalen daken

Geschilderde metalen daken worden blootgesteld aan diverse invloeden van het weer: door warmte veranderingen, door de invloed van ultraviolette straling en vuil, tot mechanische invloeden zoals hagelbuien. Al deze invloeden leiden na verloop van tijd tot de verwering van de verflaag, waardoor deze fragiel en poreus wordt. Zodra de plaatmetalen substraten onbeschermd zijn, beginnen ze te corroderen en is een nieuwe coating absoluut noodzakelijk. Zodat de nieuwe coating stevig hecht, moet de oude verf volledig worden verwijderd.

Vóór de toepassing van een nieuwe coating (handmatig of met spuitapparatuur), eisen de marktleiders van de coating- en verfmaterialen een volledige verwijdering, niet alleen van de zichtbare verfafwerking, maar ook van de grondlagen en corrosie. Alleen dan garanderen de verfproducenten de stabiliteit van hun producten tot 20 jaar.

In Oostenrijk werken we onder meer samen met een gespecialiseerd bedrijf voor het verwijderen van verf van geverfde metalen daken. Al jarenlang heeft het de coating verwijderd zonder residu. Vroeger werd dit geïmplementeerd met hard werken met haakse slijpmachines en ging gepaard met enorme geluids- en stofverontreiniging. Vandaag wordt de verfverwijdering snel en veilig uitgevoerd door onze pompen samen met de oppervlaktereiniger 2500 ai.

 

Vragen? Wij helpen u graag