Skip to main content
Block

Hydraulische stations voor
de mijnbouw

Wij produceren hydraulische stations met hoge betrouwbaarheid voor hydraulische schildverwijdering en machineaandrijving in mijnbouw.

Hydraulische stations voor de mijnbouw

Hydraulische stations voor de mijnbouw

Mijnbouwhydrauliek: hoge beschikbaarheid van grote volumestromen

Wij produceren hydraulische stations met hoge betrouwbaarheid voor hydraulische schildverwijdering en machineaandrijving in mijnbouw.
Voor de winning van grondstoffen zoals steenkool worden kuilen dieper en dieper gemaakt. Met toenemende diepte nemen de moeilijkheden echter toe, niet in de laatste plaats vanwege de extreem hoge temperaturen en het te ondersteunen bergachtige terrein. Met behulp van moderne technologie kunnen dergelijke uitdagingen vandaag de dag worden beheerst. In het bijzonder door middel van hydrauliek, die wordt gebruikt in de mijnbouw voor de schilden bij het beveiligen van de holte in de langwandige constructie. Een focus van LMT als ‘s werelds toonaangevende fabrikant van hydraulische stations in de mijnbouw is de ontwikkeling en productie van hydraulische systemen met plunjerpompen. Ondergrondse hydraulische stations worden met succes over de hele wereld ingezet, met name in krachtige stutten in de VS, Australië, Rusland en China.

De langwandige mijnbouw is met name de meest efficiënte mijnbouwmethode voor de winning van steenkool. De hydraulische afschermingsconstructie met behulp van pompsystemen dient ter ondersteuning en borging van de holte in het graafgebied. Naast de steeds dieper wordende mijngebieden, zorgen de toenemende lengtes van de stutten ervoor dat die de krachten via de schermen moeten worden geïntroduceerd als ondersteunende druk steeds groter wordt. Het resultaat is een toenemende hydraulische druk en cilinderdiameter. Het verhogen van de mijnsnelheid van de mijnmachines vereist ook een snelle conversie van de schermen en heeft daarom hoge veranderende belastingen in het hydraulische systeemresultaat. Een van de belangrijkste vereisten is dat de plunjerpompen of hydraulische stations de vereiste volumestroom van hydraulische emulsie betrouwbaar en met een hoge beschikbaarheid bij de vereiste druk leveren.

Wij bieden een breed scala aan prestatieklassen van plunjerpompen, zodat voor elk project de juiste pomp kan worden gevonden. In de mijnbouw wordt een waterhydraulisch systeem gebruikt waarin een emulsie met een paar procent additieven in het water wordt gebruikt als smering voor de hydraulische cilinders. Omdat onze plunjerpompen zijn ontworpen om zuiver water te pompen, biedt smering van de gepompte emulsies een aanzienlijk levensvoordeel.

De jarenlange ervaring in de mijnbouw wordt ook weerspiegeld in het ontwerp van onze producten: de plunjerpompen zijn extreem robuust en gemakkelijk te repareren wanneer dat nodig is. Dit komt door ons modulaire systeem, waarbij relevante pomponderdelen van verschillende series identiek zijn en daarom gemakkelijk te vervangen zijn. Dit betekent een vereenvoudiging en flexibiliteit in onderhoud en service.

Onze hogedrukpompen worden gebruikt in gecentraliseerde hydraulische stations die complete mijnen leveren, evenals in nabijgelegen stations, die de lange wanden voorzien van de nodige hydraulische vloeistof. Deze stations kunnen worden gemonteerd op rails, wielen of opgehangen in monorails. Om ruimtelijke redenen zijn de pompen gedeeltelijk verticaal opgesteld.

De pompen die doorgaans in de mijnbouw worden gebruikt, hebben vermogens van 132 tot 500 kW. Wij leveren enkele pompen tot 800 kW, het geïnstalleerde elektrische vermogen van een volledig station bedraagt ​​in individuele gevallen meer dan 2.000 kW. De plunjerpompen worden ook gebruikt voor stofbeheersing met waternevel. De pompen zijn optimaal geschikt voor de vereiste hydraulische drukken van 350 tot 420 bar in de mijnbouw: onze hogedrukpompen zijn ontwikkeld voor 3500 bar in continu bedrijf.

Vragen? Wij helpen u graag