Skip to main content
Block

Roestverwijdering
met hogedrukwater

Droogdokken moeten regelmatig een verf- en roestverwijderingsprocedure ondergaan en tevens moeten de beschermende coatings opnieuw worden aangebracht.

Image is not available

Hogedrukpompen in werking in droogdokken

Enorme roestverwijderingscapaciteit in een droogdok door hogedruksproeiers met kanonnen en roterende sproeiers.

Droogdokken moeten regelmatig een verf- en roestverwijderingsprocedure ondergaan en tevens moeten de beschermende coatings opnieuw worden aangebracht. De voorwaarde voor een betrouwbare hechting van een nieuwe primer en beschermende verflaag is een oppervlak dat vrij is van roest, olie, vet en andere verontreinigingen. Om dit te bereiken, worden hogedrukpompsystemen gebruikt om water te verschaffen voor stralen met 2000 bar en waterstralen met maximale druk met 2.200 bar.

In een droogdok op de Noord-Italiaanse locatie La Spezia aan de Middellandse Zee werden onze hogedruksystemen gebruikt voor het verwijderen van roest. Zodat de nieuwe toepassing van de beschermende coating langdurige veiligheid kon bieden, was een WJ-2-oppervlaktekwaliteit vereist na het hogedrukstralen. Dit werd bereikt met behulp van twee hogedrukpistolen in combinatie met onze pompen van het type K 9018 A. Met een prestatie van 25 liter per minuut genereren de pompen een druk van 1200 bar. Er werd gewerkt met KSP 1200-pistolen en bevestigde roterende spuitmonden van het type 1500. Deze combinatie maakte het mogelijk om de roest van het droogdok te verwijderen tot de vereiste oppervlakte-afwerking, met een snelheid van 30 tot 40 vierkante meter per uur.

 

Vragen? Wij helpen u graag