Skip to main content
Block

Hogedrukreiniging
van scheepsrompen

Reinigen van scheepsrompen en voorbereidingen voor corrosiebescherming. Het verwijderen van biofouling, veroorzaakt door algen, mosselen en andere organismen, uit rompen in een gericht en veilig proces met hoge druk.

Image is not available

Hogedrukreiniging van scheepsrompen

Het reinigen van scheepsrompen en de voorbereidingen voor corrosiebescherming.

Het verwijderen van biofouling, veroorzaakt door algen, mosselen en andere organismen, uit rompen in een gericht en zacht proces met hoge druk.

Algen, mosselen, wormen en andere zee-organismen vestigen zich na verloop van tijd op de scheepsromp. Deze biofouling heeft twee hoofdeffecten. Als gevolg van de aanhechting van de zeeorganismen wordt de scheepsromp ruw, wat de weerstand van de scheepsromp verhoogt en daarmee de energie verhoogt die nodig is voor een gegeven snelheid. Daarnaast de biofilm op de scheepsromp. Het verwijderen van de organismen met sproeiertechnologie, aangedreven met hogedrukpompen, is een efficiënte methode om de scheepsromp te reinigen. Onze hogedruksystemen zijn al vele jaren voor dit toepassingsgebied ontwikkeld: met handmatige pistoolsystemen en tot 700 bar druk kan de vervuiling van de romp volledig worden verwijderd door hogedrukwaterstralen.

Wij leveren hogedrukpistolen en roterende sproeiers als accessoires voor onze hogedruk plunjerpompen, die zowel een hoge mate van bestuurbaarheid bieden als de mogelijkheid om grote oppervlakken efficiënt te reinigen. Op deze manier is een oppervlakzuiverheid volgens de internationale normen WJ-3 en WJ-4.

Behalve reinigen is daarom ook verfverwijdering nodig om vervolgens een nieuwe corrosiebescherming te kunnen aanbrengen. Rompcrawler met werkdrukken tot 2500 bar. Op deze manier kunnen met het KAMAT hogedruksysteem reinheidsniveaus van het oppervlak volgens WJ-1 en WJ-2 worden bereikt.

Vragen? Wij helpen u graag