Skip to main content
Block

Landingsstrips op luchthavens reinigen met hogedruk

Wij hebben een hogedruk technologie ontwikkeld om rubberen slijtage op start- en landingsbanen te elimineren. Baanreiniging met maximaal 2500 bar en zuigkracht

Landingsstrips op luchthavens reinigen met hoge druk

Baanreiniging met maximaal 2500 bar en zuigkracht

Wij hebben een hogedruk technologie ontwikkeld om rubberen slijtage op start- en landingsbanen te elimineren.

Wanneer vliegtuigen landen met de banden tijdens het landen, is er vaak een rookwolk te zien. De banden worden versneld van nul tot landingssnelheid binnen fracties van een seconde. Tot het bereiken van de snelheid die overeenkomt met de landingssnelheid, glijdt de band over het beton, een deel van het rubber verdampt en een deel blijft als een slipmarkering op de startbaan. Dit rubber op de startbaan hoopt zich op en vormt een glad oppervlak als het regent. Afhankelijk van de vluchtuitvoeringen moeten daarom banen om de paar maanden worden vrijgemaakt van rubberen slijtage.

Vooral bij zomerse temperaturen, die afhankelijk van het gebied op het betonnen oppervlak van de startbaan tot 50°C kunnen zijn, kan de rubberen slijtage niet met borstels worden verwijderd. Om de blijvende verbinding op te lossen, zijn krachtige reinigingsapparaten nodig. Wij hebben samen met een veegfabrikant een hogedrukreinigingsvoertuig ontworpen voor professionele baan- en oppervlaktebehandeling, uitgerust met een eigen hogedrukpompsysteem en geleverd aan internationale klanten. Met 2500 bar hoge druk wordt de rubberen slijtage verwijderd en stofvrij achtergelaten. Een speciale eigenschap: de hogedrukpomp en de oppervlaktereiniger worden volledig hydraulisch aangedreven. De beweging van het voertuig is ook hydrostatisch.

Vragen? Wij helpen u graag