Skip to main content

Hogedrukpompen zijn bij uitstek geschikt voor een grondige en milieuvriendelijke reiniging van scheepsrompen. Met halfautomatische reinigingssystemen kunnen aangekoekte algen en andere maritieme resten volledig worden verwijderd.

Scheepswerven die zijn uitgerust met KAMAT pompen zijn onder andere te vinden in Genève, Napels, Malta, Piraeus, Stavanger, Bergen, Constata, Aalborg, Sharjah, Dubai, Singapour en Rio de Janeiro.

Praktijkvoorbeeld:

Stalen oppervlaktes reinigen met een druk tot 1000 bar
De gebruikelijke methode binnen de scheepvaartindustrie om te reinigen en om oude verflagen te verwijderen wordt uitgevoerd onder een druk die oploopt tot 1000 bar. Dankzij deze methode is een resultaat haalbaar die voldoet aan de strenge internationale WJ3-WJ4 kwaliteitseisen.

Klanten van KAMAT gebruiken wereldwijd hogedrukpistolen en roterende nozzles (spuitmonden) voor deze taken. Zoals in de afbeelding te zien is wordt daarbij vaak gebruikgemaakt van een hydraulisch werkplatform. Een schoonmaaksnelheid van 30 tot 50 m2 per uur is haalbaar, afhankelijk van de staat van het oppervlakte en het gewenste eindresultaat.